Ο Γ. Παπαδόπουλος

στο Αγρίνιο.
 
8 Μαΐου 1970
Ο  τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπαδόπουλος φθάνει αεροπορικώς στο Αγρίνιο και από εδώ με ελικόπτερο επισκέπτεται και εγκαινιάζει τον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Καστράκι, πλαισιωμένος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Υπουργό Συντονισμού Μακαρέζο, μέλη της Κυβέρνησής του, πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστρίας και Ιαπωνίας και από άλλους επισήμους.

Πλήθος κόσμου τον υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του έργου.

Στον τοπικό τύπο διαβάζουμε:
“…Τόσον κατά την άφιξιν του κ. και της κ. Γ. Παπαδοπούλου, όσον και κατά την διάρκειαν της συντόμου ομιλίας του κ. Πρωθυπουργού και της αναχωρήσεώς του, το πλήθος εξέσπασεν εις ουρανομήκεις ζητωκραυγάς, ενώ νεάνιδες με εθνικάς ενδυμασίας του ιδιωτικού Γυμνασίου «Παναγία Προυσιώτισσα» Αγρινίου και της Μέσης Σχολής Εργοδηγών, τον έρραιναν με άνθη….”
Το απόγευμα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μίλησε στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, (ας σημειωθεί ότι η κεντρική πλατεία Αγρινίου τότε έφερε την ονομασία, “Πλατεία 21ης Απριλίου”), από το ξενοδοχείο “ΛΗΤΩ”.
Στον τύπο της εποχής διαβάζουμε:
“…Η χθεσινή μετάβασις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπαδοπούλου εις Αγρίνιον και η δημοσία από εξώστου εμφάνισίς του, απετέλεσε, κυριολεκτικώς, ένα άνευ προηγουμένου δημοψήφισμα υπέρ της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου και εχάρισε το μεγάλο «ΝΑΙ» του Λαού προς τον αναδημιουργόν και αναμορφωτήν της Χώρας, τον Πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον…”.
  
Διαβάστε τον τύπο της εποχής.
 
 

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today