Σεμινάριο Δημοσιογραφίας…

 

Το έτος 1992 ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας που βασικά απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους της πόλης. Την όλη οργάνωση ανέλαβε ο συμπατριώτης μας Γιάννης Τριάντης. Κάθε Σαββατοκύριακο έφθανε στο Αγρίνιο ένας δημοσιογράφος και ανέλυε ένα θέμα. Εάν αναχθούμε στην περίοδο εκείνη πού έκανε και τα πρώτα της βήματα η ιδιωτική τηλεόραση το όλο θέμα παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι από το σεμινάριο αυτό.

Στην πρώτη φωτογραφία μεταξύ των άλλων διακρίνονται στη πρώτη σειρά ο αείμνηστος Στέλιος Τσιτσιμελής και ο παρουσιαστής της τότε μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην εκπομπή του το διάστημα εκείνο παρουσίασε δεκάδες θέματα από την περιοχή.
 

Στη δεύτερη και τρίτη φωτογραφία είναι δύο εκλιπόντες δημοσιογράφοι ο Λυκούργος Κομήνης και ο Νίκος Χρυσαφόπουλος.
 

 

 
 
Στην τέταρτη φωτογραφία, ο Σταύρος Λυγερός με την σπουδαία του ανάλυση τότε για το Μακεδονικό θέμα. 
 
 
 
 
Στη πέμπτη φωτογραφία, η Άννα Παναγιωταρέα, που περιηγήθηκε την πόλη και φωτογράφισε όλα τα παλαιά σπίτια. Έκανε παρέμβαση μάλιστα στον τότε διοικητή της ΔΕΗ, Ξανθόπουλο και βοήθησε τα μέγιστα για την διάσωση και αναπαλαίωση του αρχοντικού του Ξυνού που ήταν στο συντριβάνι.
 
 
 
 
Στην έκτη φωτογραφία, ο Γιάννης Τριάντης (σε μεταγενέστερη φωτογραφία).
 
 
 
 
Στην έβδομη φωτογραφία, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”. Να σημειώσω ότι εκείνη την εποχή το Μουσικό Σύνολο “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” μεσουρανούσε και στη ταβέρνα ¨Τα Άγρια Πουλιά” που έκανε εμφανίσεις και υπήρχε το αδιαχώρητο.
Η φήμη της “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ” πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά από δύο παρουσίες της στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Γιάννη Κατράνη.
 

Οι παρουσίες αυτές έγιναν με την πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Βασίλη Ταλαμάγκα.

Στις δύο επόμενες φωτογραφίες, η “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” με τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Κατράνη και Βασίλη Ταλαμάγκα αντίστοιχα.

 

 

 
 
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Visited 2 times, 1 visit(s) today